AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Murat Saraç İlkokulu

Mrt

Okulumuza gelen koruyucu ağız ve diş sağlığı doktorları tarafından öğrencilerimize yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerimiz konuyu ilgi ile dinledi, yapılan etkinlikle birlikte ağız ve diş sağlığına dair bilinçlenmiş oldu.

Mrt

Hafta sonunda aile üyeleriyle verimli zaman geçirmek amacıyla sürdürülen “Aile Saati” projemizde bu hafta çiçek dikme etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz, ebeveynleri ile birlikte baharın gelişinde çiçekler dikerek hem keyifli zaman geçirdi hem de yapılan etkinlikle birlikte sorumluluk bilinci kazanmış oldu. Katılım gösteren veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

3-A sınıfı öğrencilerimiz haftalık yapılan değerlendirmeler sonucunda “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıfımıza bir hafta boyunca sınıflarında tutabilecekleri “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Aile Saati projemizde bu hafta öğrencilerimiz, ebeveynleri ile birlikte mutfağa girdi. Kendileri için kek ya da kurabiyeler yapan öğrencilerimizin bu etkinlik aracılığı ile aileleriyle zaman geçirmenin yanı sıra sorumluluk geliştirme, motor becerilerini geliştirme gibi alanlarda olumlu gelişim sağlamasını hedefliyoruz.

Mrt

Temiz Bir Dünya İçin Temiz Bir Okul projemiz kapsamında haftanın en temiz sınıfını belirlemek için yapılan değerlendirmelerin sonucunda 1-A sınıfı en yüksek puanı alarak “En Temiz Sınıfı” seçildi.  Öğrencilerimiz “En Temiz Sınıf” kupasının ve kartının sahibi oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

ÇEDES Kulübünde yer alan öğrencilerimiz yaklaşmakta olan Ramazan ayı için “Ramazan’a Hazırlık” konu başlığı çerçevesinde etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz yapılan etkinlikte Ramazan ayı boyunca kullanılmak üzere birer takvim oluşturdu.

Şbt

Şehit Murat Saraç İlkokulu müdürlüğü koordinatörlüğünde, okul proje kurulunca velilere yönelik yürütülen ve Haluk Yavuzer’e ait Çocuk Eğitimi El Kitabı kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma yarışması sonuçları geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu. Gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları doğrultusunda okulumuzda İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetçi’nin de katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışma sonucunda aldığı puanla birinci olmaya hak kazanan velimiz Esra KARAKAYA, ödülünü Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetçi’nin ellerinden aldı. Derceye giren diğer velilerimizden Zehra ÇAKIR ikincilik ödülünün, Bahri DALGIÇOĞLU ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Düzenlenen ödül töreninde kitap okuma yarışmasına katılım gösteren tüm velilerimiz katılımları dolayısıyla ödüllendirilirken, proje yürütücülüğünü yapan okul müdürü İsa Urhanoğlu katılım gösteren tüm velilere teşekkür etti.

Yarışmaya katılım sağlayan tüm velilerimizi tebrik ediyor, projenin uygulama ve yürütme aşamasında aktif görev alan öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ödül törenimize teşriflerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç SÜNNETÇİ’ye ce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇİL’e en derin saygılamızı sunuyor, göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyoruz.

Şbt

4.Sınıflarımız için açılmış olan Drama Kursumuz sona erdi. Öğrencilerimiz kurs süresince öğrendikleri becerileri sergilemek üzere bir gösteri hazırladı. Hazırlanan gösteri velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şbt

Aile saatimizde bu hafta öğrenci ve velilerimiz “kelime türetme oyunu” oynadılar. Oyunda esas olan söylenen kelimenin son harfinden ya da son hecesinden yeni bir kelime oluşturmaktır. Bu oyun sayesinde öğrencilerin aileleri ile geçirdikleri zamana ek olarak zihinsel egzersiz yapması, düşünme becerisini geliştirmesi, yeni kelimeler öğrenmesi gibi kazanımları elde etmesi beklenmektedir.

Şbt

3-D ve 3-E sınıfı öğrencilerimiz haftalık yapılan değerlendirmeler sonucunda “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıflarımıza bu hafta dönüşümlü olarak  sınıflarında tutabilecekleri “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Kitap Okuma Saatimiz Devam Ediyor .Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve sürdürmek üzere oluşturulan projemizde veli ve öğrencilerimiz  bu hafta da 20 dakika dijital araçlar yerine okuma aktivitesini sürdürdü. Devam eden projemize katılım sağlayan veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.