AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Murat Saraç İlkokulu

Nis

ÇEDES kulübünde yer alan öğrencilerimiz proje kapsamında belirlenen kitaplarını okudu.Daha sonrasında ise kendileri için birer ayraç yaparak etkinliği tamamladı.

Nis

4/A sınıfı öğrencileri yumurta kepi kullanarak atık maddelerden kuşlar için yemlik yaptılar. Bilinçli bir tüketicinin atıkları dönüştürerek ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve çevreyi koruyabilecegini öğrendiler.

Nis

Bayram tatili sonrasında hafta boyunca yapılan değerlendirmeler sonucunda 1-D ve 2-D sınıfı öğrencilerimiz “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıflarımızdaki öğrencilere bir hafta boyunca sınıflarında tutabilecekleri “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Bayram tatili öncesinde bu hafta yapılan değerlendirmeler sonucunda 2-B sınıfı öğrencilerimiz “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıfımıza tatil sonrasında bir hafta boyunca sınıflarında tutabilecekleri “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İyi bayramlar diliyoruz.

Nis

4-D sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde sesin şiddetini artıran hoparlör yaptı. Ders içerisinde yer alan konuyu materyalle desteklemiş ve bu sayede konuyu pekiştirmiş oldu.

Nis

4/A sınıfı öğrencileri Matematik dersinde sulu boya, ip ve kağıt kullanarak simetrik şekiller oluşturdular. Matematik dersini sanatsal faaliyetlerle destekleyerek konuyu somutlaştırmış oldular.

Mrt

Okulumuzda 25-31 Mart Kütüphane Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Öncelikle tüm sınıflarımızdaki öğrencilerimiz belirlenen gün ve saatlerde okul kütüphanemizi ziyaret ederek kendilerine uygun buldukları kitapları aldı. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından Gedik Ahmet Paşa İl Kütüphanesi ziyareti gerçekleştirildi. Tüm bunlarla birlikte öğrencilerimizin kütüphane kullanım bilinci ve kitap okuma alışkanlığı desteklendi.

Mrt

2-C sınıfı öğrencilerimiz haftalık yapılan değerlendirmeler sonucunda “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıfımıza bir hafta boyunca sınıflarında tutabilecekleri “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

4/A sınıfı öğrencileri Matematik dersini materyal ile destekledi. Öğrencilerimiz ders içerisinde kağıt, boya kalemi, makas, karton, yapıştırıcı kullanarak açıları standart olmayan birimlerle ölçmek üzere 4, 8, 16 dilimli açıölçer hazırladı.

Mrt

3-E ve 4-A sınıfı öğrencilerimiz haftalık yapılan değerlendirmeler sonucunda “Haftanın En Temiz Sınıfı” olma hakkını kazandı. Sınıflarımıza hafta içerisinde değiştirilmek üzere “Haftanın En Temiz Sınıfı Kupası” ve “Haftanın En Temiz Sınıfı Kartı” verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Aile Saati projemizde geçtiğimiz hafta sonu için Origami yapma etkinliği belirlendi. Öğrencilerimiz anne-babalarıyla birlikte bu etkinliği gerçekleştirdi. Kağıttan hayvan, nesne vb. figürleri yapmaya dayalı olan origami ile birlikte öğrencilerimiz keyifli zaman geçirirken el-göz koordinasyonuna da katkı sağlamış oldu.

Mrt

İşitme sadece bebeklik döneminde değil çocukluk döneminin her evresinde büyük bir öneme sahiptir.İşitme kayıpları enfeksiyonlar,travmalar ve progresif işitme kaybı yapan genetik hastalıklara bağlı olarak doğum sonrası dönemde de ortaya çıkabilmektedir.Bundan dolayı okul çağında yapılan taramalar önem taşımaktadır.Okulumuzda da bu amaç doğrultusunda birinci sınıf öğrencilerimize yönelik işitme testi uygulanmış,olası risklere karşı bilgilendirme yapılmıştır.